De wegen staan vol met files, het openbaar vervoer is ook niet ideaal. Wanneer je niet zo’n lange afstanden aflegt in en rond Zwolle kun je de fiets nemen, of je kunt een brommer aanschaffen. Wanneer je besluit een scooter te kopen moet je niet alleen letten op het merk en de kleur, de keuze voor een snorfiets of bromfiets is van groot belang. Welke type voor jou het beste is en waarom kun je lezen op deze pagina.

Een nieuwe bromfiets of snorfiets aanschaffen in Zwolle begint met een bezoek aan de online scooterspecialist www.fastfuriousscooters.nl.

  •     Snorfiets en snorscooter? Dit betekent precies hetzelfde, het is een gemotoriseerde tweewieler die niet sneller mag rijden dan 25 km/u.
  •     Bromfiets en bromscooter? Ook dit betekent precies hetzelfde, het is een gemotoriseerde tweewieler die niet sneller mag rijden dan 45 km/u.

Er zijn nog een aantal verschillen die we hier voor je op een rijtje zetten:

Snorscooter of snorfiets

  •     De maximale snelheid is 25 km/u.
  •     Je bent niet verplicht een helm te dragen maar het mag wel.
  •     Je rijdt binnen de bebouwde kom op het fietspad waar dat mogelijk is, en anders op de openbare weg.
  •     Buiten de bebouwde kom rijd je altijd op het fietspad.

Bromscooter of snorfiets

  •     De maximale snelheid is 45 km/u.
  •     Je bent altijd verplicht een helm te dragen.
  •     Je rijdt binnen de bebouwde kom op de openbare weg, je mag niet op het fietspad rijden tenzij anders wordt aangegeven.
  •     Buiten de bebouwde kom rijd je ook altijd op het fietspad.

Snorfiets of bromfiets

RDW kenteken en opvoeren

De motorinhoud van beide types is doorgaans hetzelfde, 50cc. Technisch gezien is het enige verschil vaak de begrenzer. Bij het afgeven van het kenteken moet je kiezen voor een snorfiets of snorscooter aanschaffen, je kunt de registratie later niet veranderen. Hoewel het mogelijk is om beide types op te voeren is dat wettelijk niet toegestaan, je kunt er ook de garantie mee op het spel zetten. Omdat de snelheid met een begrenzer wordt geregeld is opvoeren erg eenvoudig, je riskeert er wel een fikse boete mee.

Hoe kies je voor een brommer kopen?

Kijk niet alleen naar de snelheidsmeter, let ook zeker op de wegen bij jou in Zwolle. Wanneer er veel fietspaden zijn kan een snorscooter toch sneller zijn en veiliger dan een bromscooter. Wanneer er weinig fietspaden zijn, of wanneer de fietspaden in de tijden dat je vaak rijdt overvol met fietsers, kun je beter een bromfiets aanschaffen. Je moet dan wel altijd een helm dragen. Als je van snelheid houdt is de keuze erg eenvoudig, wanneer het echt een vervoermiddel is om vlot van punt A naar punt B te komen is het verstandig om vooraf op de wegen bij jou in Zwolle te letten.

Goedkoop een scooter aanschaffen

Heb je de keuze gemaakt? Mooi, dan geven we nog een advies om goedkoop een brommer te kopen. Bij www.fastfuriousscooters.nl vind je scooters van budget prijzen tot zeer luxe scooters, en via de webshop betaal je minder dan bij de scooterwinkel in Zwolle. Toch krijg je de snorfiets of bromfiets netjes aan huis geleverd. Bekijk ook de mogelijkheden voor een scooter leasen, dan hoef je niet direct het volledige bedrag te betalen en kun je kiezen voor kwaliteit, bijvoorbeeld een mooie Vespa scooter.