Er zijn ontzettend veel mensen, die kampen met faalangst. Dit betekent echter niet, dat zij niet aan een eerste rijles in Nijmegen kunnen beginnen! Integendeel zelfs, want veel rijscholen in de omgeving van Nijmegen bieden speciale rijlessen aan voor mensen met faalangst. Voor mensen met faalangst is het belangrijk om tijdens de rijlessen vertrouwen in zichzelf op te bouwen. Instructeurs zullen daarom veel geduld tonen bij het uitvoeren van de verschillende onderdelen, die ook op het praktijkexamen terugkomen. Pas wanneer je voldoende vertrouwen in je eigen kunde hebt, wordt doorgegaan naar een volgend onderdeel.

Tip: het kan slim zijn om na een aantal rijlessen een tussentijds examen af te leggen. Bij dit tussentijdse examen laat je zien dat je al een aantal vaardigheden onder de knie hebt. Zo hoef je deze op het slotexamen niet nog eens te laten zien.

Rijles Nijmegen

Rijles in Nijmegen om kennis te maken met de instructeur

Tijdens een eerste rijles in Nijmegen krijg je vaak de kans op kennis te maken met de instructeur, die je gedurende de rijlessen zal blijven begeleiden. Ook kun je voor het eerst in een auto zitten, wat behoorlijk spannend kan zijn! Wanneer je een goed gevoel hebt bij de instructeur en rijschool, kun je na deze eerste rijles een lespakket afnemen bij de rijschool. Voor de eerste les hoef je nu niet meer te betalen! Het zal je een prettig gevoel geven, dat je tijdens deze gratis rijles in Nijmegen al enige ervaring hebt opgedaan, voordat je eerste betaalde rijles begint.

Faalangst

Let op het slagingspercentage van rijscholen

Wanneer je een rijbewijs wilt halen in Nijmegen, is het belangrijk om naar het slagingspercentage van een rijschool te kijken. Dit zegt iets over de kwaliteit en ervaring van de instructeurs. Een laag slagingspercentage zou erop kunnen duiden, dat cursisten te snel naar het CBR worden gestuurd voor hun praktijkexamen.